Aquest mes de maig, el PEE ha estat present a dues activitats formatives.
En primer lloc el 7 de maig, vam assitir al Taller Formatiu "L’EPA com a eina tutorial: connectar interessos, experiències i aprenentatge dins i fora de l’aula", organitzat per la Xarxa Educació 360 del Camp de Tarragona.
Més de 40 professionals de l’àmbit educatiu, entre els quals hi havia membres de centres educatius, ajuntaments i entitats, van treballar de manera pràctica amb la metodologia EPA (Ecologies Personals d’Aprenentatge), desenvolupada per la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Universitat de Girona.
La Xarxa Educació 360, de la qual formem part, treballa per potenciar una visió global de l’educació, promovent la implicació activa de tota la comunitat que envolta els infants i joves, especialment pel que fa a l'educació extralectiva, treballant per l'equitat en el temps foraescola.
Per facilitar l’aplicació d’aquesta metodologia, s'ha creat una GUIA, que ajuda a explorar les oportunitats d'aprenentatge de l'infant o jove, per treballar vers l’orientació educativa i impulsar una mirada comunitària dins i fora dels centres escolars.
Per altra banda, el 21 de maig, des del Pla Educatiu d'Entorn del Vendrell vam fer la presentació de la jornada CONTES D'ARREU DEL MÓN en el marc d'una Jornada Intercultural organitzada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya en la que van participar unes 200 persones. Aquesta activitat va ser triada com a bona pràctica per representar els Serveis Territorials d'Educació del Penedès pel seu alt contingut participatiu i comunitari, que posa en valor la diversitat de cultures i llengües del municipi. En la presentació es va poder veure els llibrets que editem cada curs i escoltar com sonen algunes llengües. Va ser una activitat molt ben valorada per part dels assistents, en la seva majoria docents, alics, tècnics d'ajuntaments i membres d'entitats interculturals.
Per últim, el 28 de maig, també vam assistir des dels tècnics del SOAC del PEE a la XV Jornada de la Comunitat de Pràctica de Prevenció i Mediació Comunitària, organitzada al Tabaris, pel Departament de Justícia de la Generalitat. La jornada internacional que portava el títol JOVES I EXTREMISMES VIOLENTS Abordatges des de l’àmbit local, va ser molt interessant aportant-nos informacions sobre les radicalitzacions i projectes de bones pràctiques a diferents països.