La Tribu

Per educar un infant fa falta tota una TRIBU -Proverbi africà-

27/10/2020

LECXIT - LECTURA PER A L'ÈXIT EDUCATIU

LECXIT - LECTURA PER A L'ÈXIT EDUCATIU

És un projecte de la Fundació Jaume Bofill d’acompanyament a la lectura per a la millora de la comprensió lectora d’infants de 4t a 6è de primària.
El curs 2019/2020 La Ballaruga va començar el projecte de la mà de l’Associació de Voluntaris de La Caixa, amb un gran equip de 18 voluntàries i voluntaris que van donar suport a 18 alumnes de les escoles Pau Casals i Àngel Guimerà. Fins i tot, durant el confinament que es va produir a partir del març, es va poder fer un seguiment on-line amb sessions per a tots els nens i les nenes que van poder continuar el programa telemàticament.

El programa consisteix en una hora setmanal de lectura i activitats relacionades entre un infant i un adult, durant la qual l’adult li fa un acompanyament a l’infant amb la lectura de contes, activitats de comprensió lectora, incentivar el gust per la lectura, etc.

La Fundació Jaume Bofill prepara una formació específica sobre la metodologia d’aquest programa que orienta i ajuda als voluntaris. L’Associació de Voluntaris de La Caixa s’afegeix a la dinamització d’aquest projecte arribant a diferents territoris de Catalunya, entre ells El Vendrell que conjuntament amb La Ballaruga va iniciar la implantació de Lecxit al nostre municipi.

Si vols ser voluntari/a, envia’ns un correu a laballaruga.voluntaris@gmail.com


Jornada Inclusió i Municipis