La Tribu

Per educar un infant fa falta tota una TRIBU -Proverbi africà-

05/06/2018

RESULTATS DEL PROCÉS PARTICIPATIU DEL CAMÍ ESCOLAR

Ja tenim els resultats del procés participatiu sobre el Camí Escolar. L'enquesta a la que han respost 450 famílies, diu que la meitat de famílies que porten els nens a l’escola en cotxe ho fan per comoditat o per anar més ràpid. L’objectiu és que tota aquesta gent acabi fent a peu o en bicicleta el camí de casa a l’escola i es planteja tancar al trànsit el Pont de França i Les Quatre Fonts.





Color Blau: carrers per on passes majoritàriament els usuaris
Color groc: les rutes més transitades

CAMINS ESCOLARS


Els camins escolars són una estratègia educativa que facilita que els infants, de manera autònoma i segura, facin a peu el camí d’anada i tornada de casa a l’escola, però sobretot fomenten els valors del respecte, la responsabilitat i la bona convivència entre tota la comunitat educativa i el barri.

Els camins escolars van néixer a la dècada del anys 70 a diferents ciutats europees a fi de reduir els accidents en les zones properes a les escoles. A l’estat espanyol s’hi van començar a posar en marxa fa una dècada i Barcelona s’ha convertit, juntament amb altres municipis com Granollers, Sant Sebastià, Guadalajara, Sevilla, Segòvia o Madrid, en una ciutat de referència en aquest àmbit.

Objectius

L’objectiu principal dels camins escolars és proporcionar l’alumnat uns itineraris segurs i còmodes en els trajectes de casa a l’escola. Per això es basa en actuacions en diversos àmbits per tal de fer una xarxa de traçats de circulació preferent i senyalitzat, escollits entre els recorreguts més utilitzats per les famílies.

Els objectius específics dels camins escolars són:

  • Promocionar millors hàbits d’accés a l’escola.
  • Fer un infants respectuosos amb el medi ambient.
  • Recuperar l’espai públic com a espai de relació i de convivència.
  • Educar per a la mobilitat sostenible als infants i als adults d’una manera innovadora i participativa.
  • Potenciar l’autonomia dels infants i dels joves.
  • Assolir hàbits de vida més saludable.
  • Promoure i facilitar que la població tingui uns accessos segurs i agradables.
  • Fomentar l’educació en valors des del respecte, la responsabilitat, la convivència, la solidaritat i l’autonomia dels ciutadans.

Activitats edunautes Abril 24